El 6 de febrer de 2013 partíem d’Andorra sota flocs de neu i posàvem rumb a un viatge d’onze mesos que ens convertiria en viatgers empedreïts per sempre. Amb una Fiat Ducato que a penes feia uns mesos que teníem, recorreríem l’est de França, creuaríem Mònaco, faríem el nord d’Itàlia, els Alps Suïssos, la Selva Negra d’Alemanya, Luxemburg i finalment Bèlgica, on deixaríem la furgo a port belga per enviar-la al continent americà. Desarmats sense la nostra casa rodant, emprendríem un viatge amb motxilla per Holanda convivint amb els seus habitants que ens obririen les portes de casa seva i ens oferirien un plat calent a taula. L’aeroport d’Halifax, Nova Escòcia, seria on passaríem la primera nit sobre terres canadenques, abans de ser allotjats per una família colombiana i una parella nicaragua-canadenca que ens rebrien amb històries guerrilleres i nits de música en viu. Tres setmanes més tard, després d’una llarga travessia per l’Atlàntic, recuperaríem la furgo. Aquell matí de març tornaríem a encendre el motor i iniciaríem un llarg camí pels densos boscos de Canadà i per les rutes infinites d’Estats Units. Viuríem la natura salvatge d’aquests dos grans països, dormiríem sota una manta d’estrelles vora llacs cristal·lins i glaciars, toparíem amb persones que crearien records i esdevindrien amics per sempre, riuríem vora el caliu del foc amb un home armat i les nostres pupil·les es regalarien de preciosos paisatges que quedarien per sempre gravats en la nostra memòria.

Cada segon d’aquesta aventura a dos ha estat pura màgia. Única i indescriptible. Per moltes que paraules que plasmem a les cròniques, per molt que ens ho demanin, per molta fotografia que mostrem, mai podrem transmetre l’autèntica essència del que hem viscut. Sempre acabarem esbufegant d’impotència descriptiva.

Encara i així, volem intentar-ho perquè volem compartir amb vosaltres, de la manera més fidel possible, un pessic d’aquesta aventura. A més a més de les cròniques que hem anat penjant des d’aquells inicis, els mapes, més avall, són l’autèntic mirall de la ruta que hem traçat durant 324 dies. Una ruta plena d’històries i mons descoberts que no fan més que avivar l’anhel de viatjar. Mentre treballem en un petit afegit en aquest apartat, us deixem regalar-vos de relats, imatges i recorreguts nòmades.

Adéu furgo, adéu

Canadà i Estats Units

EUROPA

324 dies sobre la ruta
55945 km recorreguts
5160 litres de gasoil consumits
11 països visitats