Aquesta vegada entrellaçàvem els nusos enèrgicament i sota el nas un somriure es dibuixava de forma incontrolable. Era inexplicable com un parell de botes ens podien donar tanta vitalitat. En aquells segons en que anàvem rumiant on arribaríem, cenyíem cada vegada més els cordills inconscientment. L’èxtasi començava a apropiar-se dels nostres peus i el somriure s’estenia irrefutablement sobre el rostre.

Aquella lava blanca que semblava lliscar per sobre les muntanyes ens havia pessigat la curiositat. I la idea de pensar que hi podíem arribar ens encegava la consciència. El grup de turistes que havia atapeït la entrada del camí, havia anat quedant enrere i, a cada pas, tornàvem a sentir aquella sensació irrefrenable de pau i benestar. El silenci tornava a establir-se entre nosaltres i podíem sentir la respiració accelerar a cada minut.

Ell avançava àgilment al davant i la seva figura s’anava empetitint sobre el camí. Era l’emoció d’atrapar el glaciar que ens feia avançar ràpid. Els darrers matolls anaven desapareixen rere els nostres peus i només les marmotes semblaven habitar aquell bocí de terra. Podíem sentir el fred cada vegada més intens i el vent més gèlid. Un darrere l’altre, avançàvem silenciosament sota aquelles muntanyes escarpades que ens duien al cel més blanc que a la vida havíem vist.

El darrer pas va quedar immòbil sobre la roca i un sentiment de plenitud ens va envair l’ànima. Des de la darrera glaciació, aquell cel de gel seguia ímpetu allà. Regnant aquell espai. Ell i només ell. S’estenia davant dels nostres ulls, indefiniblement a l’horitzó. Podíem sentir el blanc intens sobre les nostres pupil·les il·luminant-nos la cara d’una llibertat incandescent. Rendits d’una felicitat difícil de mesurar, ens miràvem còmplices sobre aquell cel.

Exit Glacier - Alaska

Exit Glacier – Alaska

Marmota curiosa - Alaska

Marmota curiosa – Alaska

Magnífiques cicatrius del glaciar - Alaska

Magnífiques cicatrius del glaciar – Alaska

Acompanyant-nos pel camí - Alaska

Acompanyant-nos pel camí – Alaska

Exit Glacier - Alaska

Exit Glacier – Alaska

Les traçes del desgel - Harding Icefield - Alaska

Les traçes del desgel – Harding Icefield – Alaska

On abans era gel... - Alaska

On abans era gel… – Alaska

El retrocediment del gel - Alaska

El retrocediment del gel – Alaska

Deixant traces sobre el gel - Alaska

Deixant traces sobre el gel – Alaska

A cada pas... - Alaska

A cada pas… – Alaska

Harding Icefield - Alaska

Harding Icefield – Alaska

Només un bocí del Harding Icefield - Alaska

Només un bocí del Harding Icefield – Alaska

Harding Icefield - Alaska

Harding Icefield – Alaska