Ens allunyàvem de l’oest del país a un ritme vertiginós. El país era massa gran i sentíem que mai hi havia prou temps. Miràvem el mapa i aquella línia que un dia ens va atansar a l’Àrtic ja era molt lluny de nosaltres. Lluny havien quedat aquells dies sobre la costa pacífica i, encara més lluny, aquell mes de juny d’incomptables quilòmetres entre pins i pins. Els mesos havien passat més ràpid del que ens adonàvem i ara cada milla ens apropava més a la fi d’aquesta aventura.

Travessàvem el sud del país amb una pluja que havia decidit acompanyar-nos aquells dies de reflexió viatgera. La ruta 66 havia anat quedant poc a poc enrere i, entre socs i camins de terra, havíem aconseguit sortir d’aquella històrica carretera. Les reserves índies havien anat minvant lentament i retrobàvem la pau i la tranquil·litat en pobles d’alta muntanya esquitxats de ranxos i cases envellides. A penes quedava algú en aquests pobles. Els dies seguien transcorrent sota la pluja i miràvem el paisatge passar a través de la finestra. Les cases brillaven ja de llumetes de Nadal i als vespres es podia entreveure l’arbre de Nadal il·luminant la sala d’estar de les llars. Tothom havia preparat el seu arbre i ens imaginàvem casa nostra farcida d’adorns nadalencs i la xemeneia traient fum.

La furgo seguia avançant ruta cap a l’est i la nostra mirada es detenia als retrovisors observant la carretera perdre’s rere nostre. Quants quilòmetres recorreguts i quants dies passats…

Reserva índia Navajo - Chinle - Arizona

Reserva índia Navajo – Chinle – Arizona

Ruta 66 - New Mexico

Ruta 66 – New Mexico

Ruta 66 - New Mexico

Ruta 66 – New Mexico

Un dels pobles fantasmes sobre la carretera... - Hope - New Mexico

Un dels pobles fantasmes sobre la carretera… – Hope – New Mexico

Típic ranxo americà - Cloudcroft - New Mexico

Típic ranxo americà – Cloudcroft – New Mexico

Botiga d'armes - Kerrville - Texas

Botiga d’armes – Kerrville – Texas

Patriotisme arreu del país - Chiefland - Florida

Patriotisme arreu del país – Chiefland – Florida

Venta d'arbres de Nadal - Kerrville - Texas

Venta d’arbres de Nadal – Kerrville – Texas

Orange - Texas

Orange – Texas

The Hammocks - Florida

The Hammocks – Florida